محل تبلیغات شما

از مسعود یوسفی دانشجوی دکتری بیابان زدایی دانشگاه هرمزگان 

مقدمه

با ادامه میزان مصرف كنونی انرژی، دخائر ذغال سنگ نفت و گاز زمین تا چندین دهه دیگر پایان خواهد یافت. به همین دلیل تحقیقات گسترده‌ای در جهان برای دستیابی به منابع جدید انرژی كه بتواند جانشین سوختهای نفتی شود، در حال انجام است. از این منابع می توان با خورشید، جریان آب رودخانه ها، باد، جزر و مد دریاها، حرارت درون پوسته زمین، فعل و انفعالات اتمی و مواد سوختی تولید شده به وسیله میكروبها اشاره كرد.
در اینجا به موضوع تولید مواد سوختی به وسیله فرآیندهای میكروبی می پردازد.
به طور كلی میكروارگانیسمها به دو دسته هوازی و بی‌هوازی تقسیم می‌شوند دسته اول جهت بقاء و تكثیر نیاز به اكسیژن دارند، در حالیكه دسته دوم، از انرژی مورد نیاز متابولیسم خود را تجزیه تركیبات آلی تامین می كنند. در هر یك از این دو دسته علاوه بر رشد و تكثیر میكروارگانیسم، یك سری محصولات فرعی نیز تولید می‌شود. این محصولات به فرم گاز یا مایع است. محصولات گازی دسته اول معمولاَ گاز كربنیك و محصولات گازی دسته دوم، عمدتاَ شامل گاز متان است.
بنابراین اگر محیط مناسبی جهت رشد میكروارگانیسمها بی هوازی تامین شود، می توان به كمك آنها گاز متان تولید كرد. این محیط باید شامل تركیبات آلی و آب باشد و از نفوذ اكسیژن نیز به محیط جلوگیری شود. تكنولوژی بیوگاز براساس همین مطالب پایه گذاری شده است، بطوری كه در این تكنولوژی میكروارگانیسمها فضولات حیوانی را به دور از هوا تجزیه كرده و تركیبی شامل عمدتاَ متان و دی اكسید كربن وجود می‌آورند. از بیوگاز تولیدشده می‌توان همانند یك گاز سوختی برای تولید گرما، نور و حركت استفاده كرد. دستگاه بیوگاز نیز وسیله ای است كه فضولات حیوانی و گیاهی را تجزیه كرده و بیوگاز تولید می كند.

ایران، دومین کشور موفق آسیا در بیابان زدایی

همراهی چین و جهان در راه بیابان زدایی

راهکار اصلی مقابله با بیابان‌زایی چیست؟

تولید ,دسته ,گاز ,بیوگاز ,محصولات ,میكروارگانیسمها ,گاز متان ,از این ,و تكثیر ,محصولات گازی ,گازی دسته

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها